Menu

Lokale fodbolddrenge optaget på elitesportsskole

image
06. april 2017 kl. 18:36

 

Rødding bliver flot repræsenteret, når der tages hul på det næste skoleår på elitesportsskolen Vitaskolen i Esbjerg.

For da begynder Lucas Jønsson, Oskar Tygesen og Peter Schmidt Tønder, alle 12 år, i 7. klasse på skolen.

Alle drengene har trådt deres barnefodboldstøvler på Rødding Stadion, men den seneste sæson har de spillet fast i Esbjerg fB. Så hver mandag, onsdag og torsdag har drengene taget turen til Esbjerg for at træne på EfB's U13 hold.

Men når man som Lucas Jønsson, Oskar Tygesen og Peter Schmidt Tønder er bidt af at spille fodbold - og bruger rigtig meget tid på sin sport, så kan det godt være, at ens klassekammerater har lidt svært ved at forstå det.

- Nogle af de deres klassekammerater synes, de er tossede, fordi de bruger så meget tid på deres sport. Nu får de mulighed for at komme ind et sted, hvor der er forståelse for det, fordi alle er der på grund af deres sport, siger Bente Schmidt, der er mor til Peter Schmidt Tønder.

Lange skoledage

Optagelsen på Vitaskolen betyder, at drengene får nu en optimal mulighed for både at kombinere skolegang og pleje deres fodboldtalenter. Men drengene kan også se frem til nogle lange skoledage.

- De skal med toget fra Brørup klokken 6.50 hver morgen.Tre dage om ugen har de fri klokken 18 og er hjemme ved 19-tiden, og to dage er de hjemme klokken 16, fortæller Bente Schmidt.

Knud Jønsson, der er far til Lucas Jønsson, fortæller, at drengene var blevet tilbudt at søge optagelse på eliteskolen, efter at de blandt andet har deltaget i flere udtagelser. 

- De er hele tiden blevet vurderet. Der har næsten været udtagelse hvert halve år. Det begyndte med 120 drenge, og det er blevet skåret ned til 20, fortæller Knud Jønsson.

Udover at få mulighed for at få masser af fodboldtræning om morgenen og eftermiddagen, så skal drengene også følge en normal skolegang - og heller ikke her er der nogen slinger i valsen.

- Hvis du ikke passer din skole, får du ikke lov til at spille fodbold. De er faktisk helt små profesionelle spillere, siger Knud Jønsson.

Fodbold er sjovere

Både Lucas Jønsson, Oskar Tygesen og Peter Schmidt Tønder glæder sig til at begynde på skolen i Esbjerg - fordi de ser frem til at kunne bruge rigtig meget tid på fodbolden. Og det er ikke de høje krav, der vil blive stillet til dem, de tror, der bliver det sværeste i første omgang.

- Det sværeste bliver nok at stå op om morgenen, kommer det fra Peter Schmidt Tønder, der spiller venstre midt og angriber.

Lucas Jønsson spiller højre midt og angriber, mens Oskar Tygesen spiller central midt.

Og der er ingen tvivl om, at det er fodbolden, der tæller for de tre drenge. Oskar Tygesen har dog også prøvet kræfter med andre sportsgrene.

- Jeg har spillet håndbold og badminton, men det er sjovere at spille bold med fødderne, siger Oskar Tygesen, der ligesom både Peter Schmidt Tønder og Lucas Jønsson er klar til at bruge al sin energi på fodbolden - og alle tre er fortrøstningsfulde, når det gælder om at beholde deres pladser på fodboldholdet.

- Hvis vi gør det godt nok til træning, så kommer vi nok med, siger Lucas Jønsson.

Når de tre drenge begynder på skolen i Esbjerg, så vil der i alt være fire repræsentanter fra Rødding på skolen, for Nicklas Friis, der også spiller fodbold, går allerede på skolen, og efter sommerferien begynder han i 8. klasse. Så der er ingen tvivl om, at Rødding vil gøre sig godt bemærket.